
به گفته وزیر خارجه ارمنستان مقامات جمهوری آذربایجان توانایی درک واقعیت ها را از دست داده اند.
به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز به نقل از news.am، ادوارد نعلبندیان وزیر خارجه ارمنستان در دیدار با شرکت کنندگان در هشتمین همایش روزنامه نگاران ارمنی جهان در ایروان با اشاره به اظهارات اخیر مقامات جمهوری آذربایجان افزود:”من پیش از این نیز تاکید کرده ام و با توجه به اظهارات اخیر مقامات باکو مجبور به تکرار این موضوع هستم که مقامات جمهوری آذربایجان توانایی درک واقعیت ها را از دست داده اند. این موضوع تا حدی پیشرفت کرده است که آن ها اکنون تلاش دارند افسانه های ساختگی را که مصرف داخلی دارد، به محافل جهانی تحمیل کنند.”
لازم بذکر است که الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان اخیرا در گفتگو با شبکه سراسری تلویزیون روسیه اعلام کرد این کشور برای اعطاء وضعیت رژیم جمهوری خومختار به قره باغ آمادگی دارد.
وزیر خارجه ارمنستان در واکنش به اظهارات علی اف تاکید کرد:”باکو بر آمادگی خود برای سازش متقابل تاکید دارد. منظور از سازش متقابل چیست؟ تامین امنیت قره باغ و یا آن چنانکه ادعا می کنند همزیستی مسالمت آمیز میان ملت های دو کشور؟ یعنی اگر به خواست ما تن در ندهید خبری از صلح نخواهد بود. این موضوع بیشتر شبیه به تهدید است تا سازش متقابل. پس از فروپاشی اتحاد شوروی، جمهوری آذربایجان هیچ کنترلی بر قره باغ نداشته است و این موضوع تا امروز ادامه دارد. آن ها اکنون خودمختاری تحت نظارت جمهوری آذربایجان را پیشنهاد کرده و آن را به عنوان سازش از جانب خود ارائه می کنند. یعنی به عنوان سازش چیزی را پیشنهاد می دهند که قره باغ اکنون بیش از آن را در اختیار دارد.”
وزیر خارجه ارمنستان همچنین با اشاره بر تاکید اخیر مقامات باکو بر منطبق بودن پیشنهادات روسای گروه مینسک با مواضع جمهوری آذربایجان اظهار داشت:”این در حالیست که تنها چند روز پیش از این الهام علی اف در نشست دولت این کشور اعلام کرد که برای شناسایی استقلال قره باغ تحت فشار جامعه جهانی قرار دارد اما او از خود مقاومت نشان می دهد. اگر واقعا مواضع آن ها منطبق بر یکدیگر می باشند باید استقلال قره باغ برسمیت شناخته شود، نه این که در برابر آن مقاومت کرد.”
ادوارد نعلبندیان افزود:”کاملا آشکار است که جمهوری آذربایجان در کلاف سردرگم مواضع خود گیر افتاده و برای رهایی از آن نیاز به مساعدت دارد. جمهوری آذربایجان برای رهایی از تنگنای ایجاد شده باید با مساعدت های میانجیگران بین المللی که از سوی روسیه، آمریکا و فرانسه به عنوان روسای گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا پیشنهاد می شوند، موافقت نماید. روسای گروه مینسک در پنج بیانیه جداگانه مواضع خود برای حل مناقشه قره باغ را ارائه کرده اند. اگر این مواضع منطبق بر مواضع جمهوری آذربایجان هستند چرا این کشور نه تنها از قبول پیشنهادات ارائه شده به عنوان یک کلیت سرباز زده بلکه حتی از اشاره به آن ها نیز خودداری می کند.”